Vad är vänskap?

Vänskap... Det är något vi alla människor behöver. Man måste ha vänner för att klara av att leva och samtigit må bra. De är dem som gör en glad när man är ledsen, som man kan prata med allt om.
Men det finns olika slags vänner.


De finns de som bara är ytliga vänner, sånna man kanske bara träffar i skolan, arbetet eller på fester.
De är de vänner som man endast har kul med.
Sen finns det de vänner som man kan prata med ha kul med, men som man inte riktigt litar på till 100 procent. Man kan kanske inte berätta allt. Och vet inte vart man har dem. Det är också dessa man brukar ha några stycken av. För det finns så många sådana.
Sen finns det de vänner som är en nära. Som man kanske inte har världens bästa kontakt med, men man vet vart man har dem och man kan prata med allt om dem och har kul tillsammans.
Sen finns det de riktigt nära vännerna. Som man kanske har känt hela sitt liv, eller under några år. Oftast glider man inte ifrån dessa, utan de finns där, även om det kanske kommer tysta perioder. Men kan endå komma tillbaka till dem. När som helst. De vänner finns det inte många av. Oftast bara 1.
Sen finns det pojkvännen/flickvännen, kärlek och vänskap. Har man hittat den rätta mannen/kvinnan, så vet man att det är riktigt bra vänskap mellan varandra. Det är ibland så bra vänskap att man vet exakt vad den andra tänker på bara någon sekunds tittande på personen. Detta är väldigt sällsynt.

Jag skriver detta eftersom, ibland när en riktigt bra vän försvinner, eller när man blir osäker. Så börjar man undra vad för sorts vän detta egentligen var. Man går runder och tänker. Är man egoist eller är det något annat. Vad har blivit fel.
T.ex. bara för att en person inte orkar med skolan för att det är tufft , och skiter i. Ska väll en riktigt bra vän, inte döma och skita i en. Vad för vänskap är detta? Ska inte personen i fråga då förstå? Eller är det jag som har fått det om bakfoten....

Illuminati

Det första människor som hör detta, tänker att det låter fullkomligt löjligt. Att det bara är en dum teori som folk skapat för att manipulera människor.
Då undrar jag. Om jag lägger fram en bild på ett bord på en person du känner väldigt väl. Och jag säger "denna personen känner du", då nekar du inte bara, eller skrattar och säger nej? För då ljuger du.

Men hur kan det komma säg att många människor gör såhär. Jag lägger fram bevis, endå skrattar dom och säger att det är lögn. När jag berättar, vissa blir rädda och menar att detta är en sekt, det är hjärntvätt. 
Men snälla söta rara människor. Det är inte det, jag ser det hända varje dag i samhället, jag ser hur det blir mer och mer. Hur allt utvecklas. Hur kan ni förneka?
Ibland undrar jag om det är jag som är knäpp, kanske är jag sinnersjuk. Men isåfall säg det till mig, bevisa mig att jag har fel. Visa mig bara. 
Karl Marx såg exakt samma sak som jag. Tupac, och en massa andra.
Det finns så många människor idag som är medvetna om detta, inte bara ungdomar utan vuxna, gamla människor.
De som är äldre har mer erfarenhet. Fråga dom, eller berätta om denna teorin. Så ska vi se om de skrattar.
Vissa påstår att detta är en period i mitt liv och när jag har barn och familj ser jag annorlunda på saken. nej nej nej. Det kommer jag inte, dettta är en livstil, inte en liten period. Om hela världen är manipulerad, hur kan man blunda? Hur kan man blunda när samhället rasar samman? Hur kan man fortsätta leva på detta vis när man vet att ens egna barn en dag ska växa upp här. 

Jag e arg.

Secrets - hemligheter

Jag låg i min soffa och tittade lite på tv, hade nyss vaknat. Och såg ett program, minns ej vilket. Men då kom jag på en sak. Hemligheter, så många människor bär omkring på hemligheter. 
Alla har hemligheter, alla har EN STOR hemlighet, som ingen vet. 
Oftast är det någon människa som vet. Men ibland ingen.
Då kom jag också att tänka på vilka hemligheter som är rätt och vilka som är fel. Jag menar en hemlighet kan vara att man gjort något dumt mot någon, men säger inget. Det kan gå hur lång tid som helst, och man har kvar denna hemligheten. 
Är det verkligen rätt då att ha den hemligheten, bara för att rädda sitt eget skinn? Men såklart, det är ju mänskligt. Man kan inte gå runder och vara helt ärlig. Det är nog endast ett fåtal människor som är så ärliga. Men att hålla en hemlighet det är väll inte att vara oärlig, eller?
Det finns ju hemligheter som man har för att inte såra andra, hemligheter man har för att man skäms.
Men hur mycket av dessa hemligheterna ska man berätta? Vad händer om man berättar en hemlighet som sedan blir ens stora mardröm.

Men vad är egentligen skillnaden på att ha en hemlighet och att ljuga.
För om du har en hemlighet som du inte vill berätta, måste du ibland ljuga för att den inte ska komma fram? Ljuger man två gånger då? Eller är det vad man kallar en vit lögn?
Vad är egentligen en bra hemlighet, och vad är en bra lögn? Hur långt kan man gå? Hur bra kan man må...

Balla skor


Sofistikerad / kultiverad

Jag känner bara just nu att jag vill bli lite mer sofistikerad och kultiverad. Jag måste bättre mig i skolan. Ska försöka bli en riktigt pluggis. Möte med rektorn idag. Det gick rätt så bra.
Men det blir en pluggiskväll idag / inatt.
Men det gör ingenting. När jag väl kommit igång, så går det bra! :) kanske t.o.m. också är lite roliga saker att plugga....


Aja, sofistikerad det vill jag bli. Börja träna regelbundet, äta regelbundet och ha rutiner på mitt liv helt enkelt.
Inte vara slarvig med någonting. Kanske slarva någon gång. Men för det mesta ha koll på min tillvaro, eller ha kontroll över min tillvaro. ALLTID komma i tid till skolan, plugga hemma som en idiot.
Få kontroll över min struliga ekonomi. Det är jätte viktigt!
Med kultiverad menar jag; gå på teater, bio och utställningar och läsa fler böcker, lyssna på ny musik.
Jag funderar på att skaffa mig kulturkortet och använda det flytigt. Jag gillar att gå på teater, men det är något man inte gör allt för ofta. Men det ska det bli ändring på.
Jag gillar att kolla på utställningar på dunkers, det är väldigt intressant oftast. Jag har gått dit någon gång och frågat efter gratis utställningar, och det finns alltid någon.
Men jag älskar museum. Det är så fruktansvärt intressant. Särskilt Kronoborg slott. Jag älskade det! Ska nog åka dit snart igen.
Men kultiverad ska jag bli.
Jag rekomenderar -

Biblioteket, är så otroligt underskattat. Det finns så mycket gratis saker du kan få ut av biblioteket. Jag själv lånar ju böcker där, men du vet väll om att du kan låna ljudböcker på nätet, du laddar inte ner, utan streamar dem. Väldigt praktiskt om du frågar mig. 
Jag lyssnar just nu på Flickan från ovan med Alice Sebold. Man har boken i 28 dagar. Men det är ju inte så att du kan typ glömma att lämna in, för det sker ju naturligtvis automatiskt. Sen kan du bara låna om, ifall du inte hann lyssna helt. Ja det finns en massa olika saker du kan ladda ner, till din pocket Pc, E-böcker. Ja titta om du vill!


SR, Sveriges Radio, är också otroligt underskattat. Jag lyssnade nästan aldrig på något från Sveriges radio. Tyckte kanske det var lite töntigt. Men det är faktiskt väldigt bra. För ibland tröttnar jag på musiken på spotify. Och vill lyssna på ny musik. Då väljer jag mellan P3 street, P3 svea eller helt enkelt bara P3. De kanaler är för ungdomar som du och jag. Men jag lyssnar också på P1 den talande kanalen. Där har de dokumentärer. Väldigt intressanta. Sist jag lyssnade var det om jämställdhet för mannen och kvinnan.


polskastacja, är en polsk radiostation. Det är Paul som har visat mig den och vi lyssnar nästan alltid här. Visst jag förstår inte hemsidan, kan inte läsa vad det står. Men Hiphop heter samma sak på alla språk, samma med house, trance, jazz, reagge och chill musik. Det finns verkligen allt. Och musiken är toppen. Det kommer heller ingen reklam och de är aldrig någon som pratar, Jätte bra. Lyssna trots att du inte är polsk.

Svenskar värdesätter liv.

Jag och Paul var idag och skulle lämna tillbaka några filmer som vi hade hyrt på söder förra söndagen. Man fick ha dem i 7 dagar, men det är ointressant just nu. 
När vi gick där, hörde Paul hur busschauffören frågade en taxichaufför om han ringt ambulans, han hörde inget svar eller varför en ambulans skulle komma.

När vi hade hoppat av upptäcker vi hur två människor (luffare, knarkare, alkolister) ligger på marken, eller den ene han ligger som medvetslös på marken, och den andra satt jämt emot en vägg och gungar fram och tillbaka som man gör av en panik ångest attack av något slag. 
Jag sa till Paul att han skulle göra något. Gå fram och prata med dom, eftersom ingen annan gjorde det, folk stod bara runt omkring och glodde.

Förbannad blev jag, så vi gick fram. Men människan var antagligen medvetslös.
Här i Sverige hjälper vi inte människor, vi bara glor på dom. Men detta var endast för att de antagligen var narkomaner av något slag. Då skiter vi i dem, även om de kanske handlar om död. Men vad har de att leva för tänker vi här i Sverige.

Vi gick sedan och lämnade filmerna, sen ville jag gå tillbaka, men vi gick till bussen istället. Då ringde jag 112, och sa att de skulle skicka någon ambulans eller något. Men då råkar jag nämna att de är kanske alkolister eller knarkare som ligger där, och då blir jag kopplad till snuten. Varför?
Jag fick liksom aldrig veta om de skickat någon ambulans eller inte. Och sjukvården som jag pratade med verkade oerhört nonchalanta. Som att då var det inte speciellt brådskande. 

Jag blir så förbannad på Svenskar, som väljer vilka de ska rädda liv på. Så kanske dem var luffare, men man kan ju inte bara skita i dom för det. Dem behöver ju hjälp, förstår människor inte detta?
Det är något jag inte kan förstå, varför de väljer så.

Snälla svenskar  ryck upp er ur denna svenska tråkiga deprimerande fasaden.
När jag var i Italien och Felicia kollapsade, alla sorters människor sprang fram och frågade om de skulle ringa ambulans eller hjälpa till av något slag. Men här i Sverige gör vi inte så...

Drömmar

Drömmar, alla människor har drömmar. Alla människor drömmer om något. Det kan vara en dröm om karriär, om pengar eller om en familj, vissa drömmer om att ha någon att leva sitt liv med. Andra drömmer större drömmar, om att rädda världen, upptäcka något viktigt inom vetenskap.
Men de vanligaste drömmarna är om vardagliga saker.

Hur ofta när man går förbi en affär drömmer man inte om att ha råd med den dära fina klänningen, skorna eller kavajen.
Jag drömmer mig ofta bort om dessa saker. Sen börjar hela min gärna planera hur jag ska göra för att ha råd.
Men dock, tjänar jag pengar, för jag har jobb. Det är inte alla som har ett jobb, som har en inkomst.
Även om jag arbetar så lyckas jag inte ha råd i slutändan.

Men större drömmar har jag också, drömmar om att vara med i skolans historieböcker, för något viktigt jag har gjort. Så som Karl Marx eller Leonardo Da Vinci. Eller som Anne Boleyn eller att inte finnas med så som Påven Johanna.
De är de människor jag ser upp till mest. De skapade något väldigt viktigt här i världen. De skapade tron om att kunna bli något stort, att kunna ändra på dåliga saker. Eller att inget är omöjligt, att man ska lita på sig själv.

Jag försöker följa mina drömmar så gott som det går. Jag försöker planera min framtid med dessa drömmar. Jag försöker med ett långsiktigt mål hinna med de saker jag måste så att drömmarna går i uppfyllelse.
Men det är rätt ofta det sviker mig. Jag har svårt att klara av det som ska vara uppklarat.
Jag förstår inte varför. Det är svårt, men som min mamma alltid säger " det är lika svårt för andra, men de lyckas". Ja varför är det just jag som har dessa problem.

Men jag ska tänka tillbaka till dessa tider, när jag sitter där i mitt glashus med min perfekta lilla familj och tänker att nu är allt klart. Nu har jag det.
Då är det bara ett problem, människor är aldrig nöjda, de hittar fler och mer saker som de vill göra / ha.
Men då ska jag vara nöjd. När allt är löst, när jag har kärlek och lycka.

daniella, paul helsingborg, 042 unit.


-


MOVITS

Jag lyssnade på P3 Svea nyss. Och upptäckte en sjukt skön liten grupp. MOVITS, så sjukt bra låtar. Hiphop blandat med swing / Jazz. Så mysigt. Nästan lite reagge också.

Movits - I-landsproblem

Stackars oss i Sverige,
Det kunde knappast varit värre
För allting är ju så besvärligt
Nu när posten blivit kassaservice
Ja det måste blivit fe
Men låt oss kalla det för I-landsproblem
Med endast 500-lappar
i bankomaten och framme i kassan,
Tar dem inte kort och det fattas
de få kronor man tidigare tappat
Man kan knappt tro det man ser,
alla dessa I-landsproblem
Stackars oss i Sverige,
Det kunde knappast varit värre
För allting är ju så besvärligt
Nu när posten blivit kassaservice
Ja det måste blivit fe
Men låt oss kalla det för I-landsproblem

Med endast 500-lappar
i bankomaten och framme i kassan,
Tar dem inte kort och det fattas
de få kronor man tidigare tappat
Man kan knappt tro det man ser,
alla dessa I-landsproblem

movits

Movits - Swing för hyresrättföreningen

och hyresvärden är sträng, han
kan inte vänta ens en vecka
och nu börjar taket läcka
försöker skriva några checkar
nånting ska det väl täcka
tusen spänn måste räcka
men nu snackar han om ränta

vaken?

http://www.vaken.se            - GÅ IN!

Det snurrar i min skalle

Jag har lånat en MASSA böcker på biblioteket. Historia då såklart. Mest om upplysningstiden. Jag är helt uppslukad.
Det är fantastiskt med alla dessa böcker, jag läser och klistrar lappar där jag har skrivit om vad jag läst. Lite stödord för att inte glömma mina tankar.
Men så mycket saker jag har hittat. Så mycket jag förstår bättre nu.
Borgare och kapitalister osv.
Måste fortsätta läsa nu!

Årtal , sammanträffande - bara siffror?

Jag har hittat lite spännande årtal och datum som jag undrar bara är ett sammanträffande.
Jag har också läst en del om Karl Marx och därmed Marxismen.

MDCCLXXVI - Är de romerska siffrorna för årtalet 1776, samma siffror som finns på pyramiden på 1 dollar sedeln.

ca 1740 - 1800 varade den s.k upplysningstiden -
Det var under den tiden som allt blev som upplyst. Båda bokstavligen och inte. Det var under denna tiden man började se saker ur ett vetenskapligt perspektiv och inte bara enligt religonerna. Det var under denna tiden som politik och pengar gick över till något lite mer viktigt.

1776 den 1 Maj - Illuminatiordern skapades. Illuminati kommer från latin och det ska egentligen vara illuminatus, som betyder upplysning. Adam Weishaupt var den som skapade Illuminatiordern.

(är det bara ett sammanträffande att allt detta hände under en tid som kallas "upplysningen" översatt på latin "illuminatus", när också illuminati skapades och det nya politiska systemet skapades.)

1776 den 4 Juli - Skrevs självständighetsdeklarationen i Amerika av bla. Benjamin Frankling.

1776 den 11 september - Den Amerikanska revolutionen var i full gång, men nu hade deklarationen skrivits och det var fredskonferens mellan Amerikanska och Brittiska. De lyckades släppa kontakten med det brittiska parlamentet och blev självständigt.

Karl Marx om Kapitalister - Kapitaler betyder en fortsatt utveckling: människans arbetskraft blir en vara. Lönearbetaren säljer sin arbetskraft till den som äger jorden, fabrikerna och arbetsredskapen. En del av arbetsdagen använder arbetaren till att täcka de nödvändiga utgifterna för sitt och sin familjs underhåll (arbetslönen), och den andra delen av dagen arbetar han för intet, i det han skapar ett mervärde åt kapitalistklassens rikedom.
                   Källa: V.I. Lenin "om marx och marxismen"

Kommunistiska Manifestet av Karl Marx & Friedrich Engels - Borgare är de moderna kapitalisterna, som är ägare till de stora företag och äger de mesta i samhället och som utnyttjar lönearbetare.
Med Proletarietet menas klassen av moderna lönearbetare, vilka inte äger egna produktionsmedel och därför hänvisade till att sälja sin arbetsklass för att överleva.Dessa sakerna har jag själv hittat och tolkar på mitt vis. Detta behöver inte ha något med illuminati eller något annat att göra. Det är bara min egna tolkning och folk får tolka hur de vill.


Italien - 09

Jag är lite sen på det. Men nu kommer det.

Italien var ej som förväntat, det var 100 gånger bättre. En underbar resa som medför vänner för livet. Jag älskade Italien, älskade allt där till. Naturen var underbar, vädret likaså, människorna var otroligt trevliga och omtänksamma. Lägenheterna som de bodde i var otroliga. minst 3 meter högt tak, marmorgolv och riktigt snygga möbler.

Chiara hette tjejen som jag bodde hos. Hon var så otroligt snäll. Vi var så lika också, älskade detta med skrivblock och pennor, älskade att skriva. Hon skrev dagbok, det gjorde jag med!
Men hon var så snäll på alla vis. Rolig tjej måste jag säga.
JAG SKA NER DIT IGEN, har jag bestämt mig för.Jag fick lite ångest över att de var så gästvänliga och trevliga med allt. Och skolan var jätte snäll och alla var omtänksamma. Inte som i Sverige. Visst jag drar inte alla över en kant. Men vi svenskar är mer reserverade, man ska ha avstånd och gosar  gör man inte, man visar inte känslor. Sverige jag är trött på dig.


RSS 2.0