and so THIS IS Christmas

Julen.
Julstämningen är kvar såhär i mellandagarna. Men det enda jag kan tänka på är vad jag ska ha på mig på nyår. Jag tänker inte på själva firandet så mycket. Mest hur jag ser ut. Är detta rätt? NEJ?!

Jag menar borde jag inte tänka på julen, vad den egentligen står för. Alltså Jesus, eller stjärnorna man får ju välja vad man tror på. Jag skulle säga att jag hade velat ha ett teleskop så att jag kunde se hur universum påverkas på julen. Inte många som vet att det faktiskt händer saker i rymden varje år på samma sätt.


Kolla på denna videon, hela ifall ni vill. Men spola annars gärna fram till ca 06:39 så får ni reda på varför vi firar jul. Och på vilket sett stjärnorna eller rymden förändras under juletid.Du blir vad du äter...

http://animalrights.se/wallsofglass/index.html

Att vara kort.

Jag får ofta höra av folk att jag är liten, kort, ser ung ut osv. Folk frågar jämt om min ålder när de får chansen. Och jag tror att inte ofta alls, jag kan inte minnas någon som gissat rätt ålder. Och jag har funderat och funderat. Hur kommer det sig att jag ser ut att befinna mig i så olika åldrar. Vissa dom gissar på att jag är 15, vissa 23, vissa 18, många under 18 särskilt när jag köper ciggaretter.

Jag åker alltid på barn när det gäller biljettpriser på kollektivtrafiken. Man är barn upp till 19. Det är kanske en fördel att se ung ut. Jag menar senare i livet kommer jag antagligen fortfarande se ung ut. Kanske lever jag till och med längre, eftersom jag verkar ta det lungt med att åldras.


Jag har dock lite komplex, eftersom det känns så fruktansvärt tråkigt att alltid vara minst. Och liten. Varför kan jag aldrig betraktas som för den jag faktiskt är. En 21 årig tjej. Varför ska folk ta för givet att jag är yngre.

Benförlängning verkar vara den enda lösningen. Och den lösningen är inte lätt. Men är det endast längden eller är det hela min ytliga fasad som ser ung ut? Det är frågan. Eftersom jag inte kan se på mig själv på samma sätt som andra vet jag inte om jag någonsin får ett ordentligt svar. Eftersom det är ganska svårt att få det upp till bevis.

När jag kollade på människor som gjort benförlängning och läste lite allmänt om "projektet" funderade jag på vilken längd som faktiskt var normal. Och såklart är wikipedia den enda som hade mitt svar (vad jag hittade). NEJ jag är inte normal, men det visste vi ju redan.
Tydligen är min mamma med sina centimeter mycket mer normal än mig. I sverige. . .
Jag skulle mer passa på fillippinerna, mexico eller irak. Tydligen.

Kolla här (wikipedia);http://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4ngd_(m%C3%A4nniska)#cite_note-cavelaars-51
(benförlängning); http://www.ukrainahelsoresor.se/Benforlangning.html

nu är slutet och början nära. IGEN.


Känguru, struts, KROKODIL?

Jag var på Maxi med mamma för ett tag sedan. Och jag upptäckte något i köttdisken. Det var kött med en afrikansk eller savann liknande bilder på förpackningen.
Så jag kollade lite närmare...

Struts är väll inget ovanligt det visste jag att man kan äta. Men krokodil och känguru? Varför finns ens detta kött i vår skandinaviska köttdisk? Behöver  vi detta till något? Folk dom snackar om jätte räkor. Men jag snackar om krokodil struts och känguru.

Varför ska ens detta kött gå till spillo i våra affärer? Vi behöver absolut inte äta detta. Det är så fruktansvärt onödigt att jag får panik när ja tänker på dessa stackars djur som har fraktats över hela jordklotet för att några människor i sverige kanske vill äta detta exotiska kött. För helvete vart är världen på väg. Snälla låt oss äta gris, ko, kyckling och fisk. Vi behöver ingen krokodil.
Håller ni med mig?

När jag sa detta till mamma var hon väll antagligen så inne i sitt handlande och lägger inte så mycket tid på sådant här. Så som mamma reagerar reagerar nog de flesta. Alltså utan reaktion. Jag blir förbannad och ledsen. Sluta döda kängurar och krokodiler för att vi ska kasta det eftersom ingen antagligen köper det. Fyfan.

RSS 2.0