Årtal , sammanträffande - bara siffror?

Jag har hittat lite spännande årtal och datum som jag undrar bara är ett sammanträffande.
Jag har också läst en del om Karl Marx och därmed Marxismen.

MDCCLXXVI - Är de romerska siffrorna för årtalet 1776, samma siffror som finns på pyramiden på 1 dollar sedeln.

ca 1740 - 1800 varade den s.k upplysningstiden -
Det var under den tiden som allt blev som upplyst. Båda bokstavligen och inte. Det var under denna tiden man började se saker ur ett vetenskapligt perspektiv och inte bara enligt religonerna. Det var under denna tiden som politik och pengar gick över till något lite mer viktigt.

1776 den 1 Maj - Illuminatiordern skapades. Illuminati kommer från latin och det ska egentligen vara illuminatus, som betyder upplysning. Adam Weishaupt var den som skapade Illuminatiordern.

(är det bara ett sammanträffande att allt detta hände under en tid som kallas "upplysningen" översatt på latin "illuminatus", när också illuminati skapades och det nya politiska systemet skapades.)

1776 den 4 Juli - Skrevs självständighetsdeklarationen i Amerika av bla. Benjamin Frankling.

1776 den 11 september - Den Amerikanska revolutionen var i full gång, men nu hade deklarationen skrivits och det var fredskonferens mellan Amerikanska och Brittiska. De lyckades släppa kontakten med det brittiska parlamentet och blev självständigt.

Karl Marx om Kapitalister - Kapitaler betyder en fortsatt utveckling: människans arbetskraft blir en vara. Lönearbetaren säljer sin arbetskraft till den som äger jorden, fabrikerna och arbetsredskapen. En del av arbetsdagen använder arbetaren till att täcka de nödvändiga utgifterna för sitt och sin familjs underhåll (arbetslönen), och den andra delen av dagen arbetar han för intet, i det han skapar ett mervärde åt kapitalistklassens rikedom.
                   Källa: V.I. Lenin "om marx och marxismen"

Kommunistiska Manifestet av Karl Marx & Friedrich Engels - Borgare är de moderna kapitalisterna, som är ägare till de stora företag och äger de mesta i samhället och som utnyttjar lönearbetare.
Med Proletarietet menas klassen av moderna lönearbetare, vilka inte äger egna produktionsmedel och därför hänvisade till att sälja sin arbetsklass för att överleva.Dessa sakerna har jag själv hittat och tolkar på mitt vis. Detta behöver inte ha något med illuminati eller något annat att göra. Det är bara min egna tolkning och folk får tolka hur de vill.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0