Secrets - hemligheter

Jag låg i min soffa och tittade lite på tv, hade nyss vaknat. Och såg ett program, minns ej vilket. Men då kom jag på en sak. Hemligheter, så många människor bär omkring på hemligheter. 
Alla har hemligheter, alla har EN STOR hemlighet, som ingen vet. 
Oftast är det någon människa som vet. Men ibland ingen.
Då kom jag också att tänka på vilka hemligheter som är rätt och vilka som är fel. Jag menar en hemlighet kan vara att man gjort något dumt mot någon, men säger inget. Det kan gå hur lång tid som helst, och man har kvar denna hemligheten. 
Är det verkligen rätt då att ha den hemligheten, bara för att rädda sitt eget skinn? Men såklart, det är ju mänskligt. Man kan inte gå runder och vara helt ärlig. Det är nog endast ett fåtal människor som är så ärliga. Men att hålla en hemlighet det är väll inte att vara oärlig, eller?
Det finns ju hemligheter som man har för att inte såra andra, hemligheter man har för att man skäms.
Men hur mycket av dessa hemligheterna ska man berätta? Vad händer om man berättar en hemlighet som sedan blir ens stora mardröm.

Men vad är egentligen skillnaden på att ha en hemlighet och att ljuga.
För om du har en hemlighet som du inte vill berätta, måste du ibland ljuga för att den inte ska komma fram? Ljuger man två gånger då? Eller är det vad man kallar en vit lögn?
Vad är egentligen en bra hemlighet, och vad är en bra lögn? Hur långt kan man gå? Hur bra kan man må...

Kommentarer

Postat av: natasha

håller med dig. det är många som bär på hemligheter som ingen annan vet. har aldrig tänkt på det innan haha. men ja om man har en hemlighet för att inte såra någon i sin närhet är väl som att ljuga? om man gjort något bakom ryggen på den personen iallafall (något som kan såra den personen). sen om man har någon hemlighet som man inte vill berätta som man bara skäms över är väl inte direkt som att ljuga :p

2009-12-22 @ 01:07:20
URL: http://natashalarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0