Verkliga böcker.

Idag i skolan tränade vi på Nationella Prov, den skriftliga delen. Jag skrev om böcker som var sanna. Alltså sanna historier om olika människor. Biografer. Jag hamnade väldigt djupt, men hade svårt att skriva ner allt på papper.
Jag fick till det med att jämföra troende med de som läser tragiska biografer. Man gillar det lika mycket. Känner sig lika bra till mods, när man vet hur dåligt andra har det jämfört med en själv.

Jag menar, hur många dyrkar inte jesus för att han utsattes för hemsk tortyr men brydde sig inte. Hur många har inte läst "pojken som kallades det" och sen säger "stackars pojke, vilken tur en själv har".


Men det kanske inte är samma sak. Men jag tycker det, tänk på det. . Hur många straffar inte sig själva för att bli utsatta för samma tortyr som Jesus? Hur många har läst "Vingklippt Ängel", och hur många började inte skära sig själva, eller bara blev rent deprimerade? Jag blev deprimerad.
Jag läste den 3 gånger, till slut tog mamma den ifrån mig.


Så man ska nog tänka på vad man läser för böcker.

Kommentarer

Postat av: Linn

vilken fin dikt ! :)

2009-03-03 @ 20:52:24
URL: http://linnheimdal.blogg.se/
Postat av: Linn

vilken fin dikt ! :)

2009-03-03 @ 20:54:18
URL: http://linnheimdal.blogg.se/
Postat av: Linn

oj, vad konstigt att kommenteren kom här. jag läste en fin dikt du hade skrivit i ett tidigare inlägg, men här hamnade visst kommentaren. haha ;)

2009-03-03 @ 21:14:09
URL: http://linnheimdal.blogg.se/
Postat av: Linn

ehm. varsågod.

2009-03-03 @ 21:18:33
URL: http://linnheimdal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0